Polonezii continua lupta impotriva legii germane. Vezi ultimele demersuri
 

 Stimati membri,

 Pozitia Poloniei cu privire la Legea salarului minim din Germania, reiese cel mai bine din demersurile guvernului si asociatiilor poloneze

 In urma suspendarii in 30/01/2015 de catre Germania a aplicarii acestei legi pentru tranzit, prim-ministrul polonez, Ewa Kopacz a tinut o conferinta de presa in 3 februarie 2015. Ea a declarat ca va proteja in continuare antreprenorii polonezi si locurile de munca poloneze. La conferinta de presa au participat si Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii, Maria Wasiak si Ministrul Muncii si Politicii Sociale, Wladyslaw Kosiniak.
 Potrivit oficialilor polonezi, legislatia germana cu privire la salarul minim va afecta diferite ramuri ale economiei, care sunt asociate cu transportul international. Cresterea costurilor pentru operatorii de transport va duce la cresterea preturilor serviciilor si ale produselor. Totodata cresterea costurilor pentru transportul de persoane inseamna scumpirea biletelor, astfel mobilitatea cetatenilor va fi afectata.

 De asemenea au anuntat formarea unui grup de lucru interministerial, din care fac parte: Ministrul Economiei si Finantelor, Ministrul Muncii si Politicii Sociale, Ministrul Afacerilor Externe, Ministrul de Interne, Biroul Central de Statistica, Inspectoratul sef al Transporturilor Rutiere.
 Scopul grupului este de a dezvolta un plan de actiuni pe termen lung pentru a sprijini in continuare dezvoltarea industriei pentru transportul rutier. Interdisciplinaritatea grupului va permite o mai buna informare privind conditiile reale de functionare a sectorului de transport din Polonia, precum si date detailate privind efectele reglementarilor germane cu privire la salariul minim.
 Prima reuniune a acestui grup a avut loc in data de 5 februarie 2015. Cu aceasta ocazie membrii grupului s-au intalnit cu reprezentantii organizatiilor implicate in transportul rutier international si cu reprezentantii soferilor profesionisti.
 Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii, Maria Wasiak a cerut ca transportatorii polonezi sa raporteze informatii despre eventuale activitati de control ale germanilor asupra transportatorilor polonezi.

 La inceputul lunii februarie, la initiativa oficialilor polonezi, s-a format si un grup de lucru polonez-german, care actioneaza la nivel de ministrii adjuncti ai transportului si ai muncii, cu scopul de a clarifica legimitatea regulamentului german in transportul international.

 Nici asociatiile de transport poloneze nu au stat degeaba.
 In data de 3 februarie 2015 in Radom a avut loc sedinta comitetului fondator al miscarii de protest a transportatorilor polonezi impotriva legii germane. La aceasta reuniune au participat mai multe asociatii regionale ale sectorului transporturilor, alaturi de cea mai mare asociatie a transportatorilor din Polonia, ZMPD.
 Operatorii de transport din Polonia afirma ca nu vor accepta aplicarea salariului minim nici in cazul transportului catre si din Germania, nici in cazul operatiunilor de cabotaj.
 In urma discutiilor au hotarat intentarea unui proces (plangere constitutionala) in fata Curtii Constitutionale Federale din Karlsruhe impotriva legii Salarului Minim din Germania (MiLoG) si alegerea unui reprezentant legal, casa de avocatura DD Legal Attorneys and Taxadvisors din Hamburg pentru apararea drepturilor transportatorilor. Ei invita si firme de transport si asociatii din alte tari europene afectate de aceasta lege a li se alatura acestui demers. Termenul pentru inscrierea in aceasta actiune este pana astazi 12.02.2015. Click aici pentru vizualizarea formularului de inscriere.

    Asociatia transportatorilor din Polonia, ZMPD a trimis o scrisoare ministrului german al Muncii si Afacerilor Sociale, Andrea Nehles, cu privire la suspendarea totala a legii salarului minim din Germania. Pentru a vizualiza scrisoarea trimisa, va rugam dati click aici.

 Asociatia transportatorilor din Lituania (LINAVA) a anuntat deja ca se alatura acestei actiuni.

 Nu detinem pana la aceasta ora informatii cu privire la continuarea demersurilor incepute de asociatiile romanesti de profil si nici a oficialilor romani.


 Cu stima,
 Echipa Euload
 www.euload.com


 
12/02/2015 12:59