18 ministri cer suspendarea legii salarului minim din Germania
 

 Stimati membri,

 In data de 18 februarie 2015, 18 ministri de transport si ai muncii din mai multe tari UE au transmis o scrisoare (cerere) oficiala Ministrului Transportului si Ministrului Muncii din Germania. Printre tarile semnatare sunt: Croatia, Polonia, Grecia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Lituania, Slovacia, Slovenia.
 Scrisoarea este de asemenea adresata Presedentiei CE reprezentata la acest moment de Lituania, in speta ministrului bunastarii si ministrului transportului Consiliului European.
 In textul scrisorii se solicita de catre tarile semnatare suspendarea aplicarii Legii Salarului Minim German si pentru transporturile catre/dinspre Germania si pentru cabotaj, pana la pronuntarea definitiva si irevocabila a Comisiei Europene.
 Pentru a vizualiza scrisoarea (in lb.engleza) va rugam sa faceti click aici.
 In plus ca si noutate, Germania a cerut Comisiei Europene prelungirea cu 40 de zile a termenului pana la care trebuia sa transmita comisiei explicatiile solicitate de aceasta in privinta aplicarii legii salarului minim german in cazul operatorilor straini de transport. Termenul ar fi expirat in data de 21 februarie 2015.
 Comisia Europeana se pare ca a acceptat aceasta cerere de amanare, ceea ce a generat iarasi un val de nemultumire al transportatorilor polonezi, care si-au exprimat pozitia fata de aceasta apreciind ca: "Aceasta este o veste proasta pentru operatorii de transport din Polonia, pentru ca aceasta inseamna incertitudinea prelungita. Adica inca 40 zile suplimentare, la care se mai adauga cel putin cateva saptamani, de care Comisia Europeana va avea nevoie ca sa analizeze situatia si sa raspunda."

 Vom continua sa va tinem la curent cu evolutia lucrurilor in aceasta privinta.

 Cu stima,
 Echipa Euload

 
20/02/2015 15:43