Guvernul ne pregateste iarasi socuri pe tema impozitarii diurnei
 
     Daca am crezut ca problema impozitarii diurnei s-a apropiat de un rezultat favorabil, in urma raspunsului Ministerului Muncii cu privire la legitimitatea acordarii diurnelor soferilor de TIR se pare ca ne-am inselat.
    
    Guvernul pare mult mai "creativ" decat ne-am imaginat. In schimbul acordarii "iertarii" fiscale pe tema diurnelor vrea sa consfiinteasca prin textul proiectului de lege ca si pana acum transportatorii se aflau in culpa atunci cand acordau diurne soferilor. Partea periculoasa este ca aceasta "iertare" nu va opera dupa 1 iunie 2015.
   
    Desi am putea aprecia "istetimea" guvernului trebuie totusi sa observam ca chiar daca toate argumentele si dovezile exista cu privire la perfecta legalitate a acordarii diurnelor, guvernul se face ca nu le vede si ne pune in fata o "prajiturica" otravita in ideea ca disperati sa nu ne vedem afacerile inchise de noua interpretare fantezista a ANAF care a dus la recalificarea diurnelor ca si venituri salariale vom inghiti momeala si eventual vom ridica elogii "milostivului" nostru executiv.
    
    Va punem in atentie si comunicatul de presa al UNTRR in aceasta privinta(click aici), precum si articolul publicat de revista Tranzit (click aici).

Pentru a citi cu ochii dumneavoastra ultima "perla" a guvernului, puteti accesa Proiectul de lege si Motivarea acestuia aici.


 
14/05/2015 15:31