Noi demersuri impotriva MiLoG si Macron
 
Dragi prieteni,

As vrea sa va pun in atentie niste documente extrem de importante in ce priveste lupta impotriva Milog si Macron, care mi-au mers direct la suflet. Dar hai sa le luam pe rand:

Va aduceti aminte ca cele 4 asociatii de transport din tarile grupului de la Visegrad format din Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria, pe scurt V4, s-au intalnit la Budapesta in 20 aprilie 2017 si au facut o declaratie comuna impotriva masurilor protectioniste impuse de Germania, Franta si Austria.

La acea intalnire Scrisoarea deschisa a transportatorilor romani, semnata de sute de transportatori romani, in varianta in limba engleza, s-a aflat pe masa intalnirii.

Ei bine, declaratia celor 4 asociatii a fost urmata, iata, pe data de 11 mai 2017 de Declaratia Comuna a celor 4 Primi-Ministri ai grupului V4, care isi manifesta nemultumirea pentru revizuirea Directivei detasarii in general si condamna clar si fara echivoc aplicarea acesteia sectorului transportului international de marfa.

Declaratia comuna a celor 4 Primi-Ministri ai grupului V4 (in limba engleza) o puteti descarca la adresa:

https://www.euload.com/download.file.php?id=86


In plus, ieri, 16 mai 2017, asociatiile transportatorilor din mai multe tari (Polonia, Ungaria, Cehia, Irlanda, Portugalia, Lituania si, nu in ultimul rand, Romania, prin UNTRR) au transmis o Scrisoare comuna catre C.E. si P.E. cuprinzand punctul lor de vedere cu privire la modificarile pe care C.E. ar urma sa le formuleze prin Noul Pachet Rutier.

Spre bucuria mea, punctul de vedere comun al acestor asociatii este clar, ferm, de bun-simt, demn, fara teama sau complexe de inferioritate. Pentru cabotaj cer ca in cele 7 zile sa se poata face oricate operatii de cabotaj. Cer ca salariul minim sa nu se aplice. Cer ca pauza de 45 de ore sa se poata face in cabina, daca asa decide soferul, dar totodata solicita ca orele de pauza saptamanala sa se flexibilizeze pentru a putea ca soferul sa stea mai putin prin parcari. Asociatiile declara ca in ce priveste companiile gen cutie postala nu au nimic impotriva ca regulile sa fie mai stricte.

Scrisoarea in limba engleza o puteti citi mai jos:

https://www.euload.com/download.file.php?id=87

Pe curand!

Ioana Csengeri 
www.euload.com
www.soft-transport.ro
www.facebook.com/groups/infotransportatori/

 
17/05/2017 19:24