Legat de restrictiile pe Ungaria
 
Actualizare 11 martie, la ora 17:20:

Restrictii in preajma sarbatorii nationale a Ungariei - click aici pentru forma finala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Actualizare 11 martie, la ora 15:00:

Autoritatile romane au intrat in legatura cu cele maghiare, se vorbeste de crearea unor culoare de tranzit. Cand aflam ceva va anutam!


Va rugam sa tineti legatura cu noi si cu alti transportatori prin intermediul grupurilor administrate si moderate de Euload, de pe Facebook: Info Transportatori (pentru personalul TESA din transporturi), respectiv Info Soferi (pentru soferi) si grupul PRO TRANS 2021 (de pe Telegram).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In urma a mai multor intrebari venite din partea membrilor Euload, referitor la restrictiile de circulatie din Ungaria.

Conform Hotararii Guvernului Maghiar nr.190/2008 (VII.29.), art. 2, alin.(1), pct. b. prevede:

"Incepand din 1 Septembrie pana in 30 Iunie restrictiile de circulatie se aplica de la ora 22:00 din ajunul duminicilor si sarbatorilor legale pana la ora 22:00 in duminicile si sarbatorile legale."

In mod normal restrictia ar trebui sa intre in data de 12 martie ora 22:00 pana Duminica 13 martie orele 22 – restrictia de weekend,  la care ar trebui sa se adauge restrictia din 14 martie orele 22 – pana in 15 martie orele 22 – pe considerentul ca 15 martie e sarbatoare nationala.

Problema ca a aparut un comunicat pe site-ul guvernului maghiar azi de dimineata (in baza unei OUG de joi seara) cum ca restrictia va acoperi intreg intervalul si ceva in plus, adica de vineri 11 martie 2022 ora 22:00 pana in 15 martie ora 22:00.

Comunicatul il puteti vizualiza aici:
 https://kormany.hu/hirek/pentek-estetol-kedd-estig-lesz-ervenyben-a-kamionstop-a-hosszu-hetvegen

Asociatiile maghiare MKFE impreuna NIT au transmis o scrisoare comuna catre Victor Orban si celelalte ministere pentru a reveni asupra deciziei, astfel incat restrictia sa se aplice conform HG 190/2008.

Asteptam clarificari suplimentare din partea maghiara, dupa ora 14.

Revenim cu noutati imediat cum avem si noi un raspuns oficial din partea autoritatilor.

Va rugam sa tineti legatura cu noi si cu alti transportatori prin intermediul grupurilor administrate si moderate de Euload, de pe Facebook: Info Transportatori (pentru personalul TESA din transporturi), respectiv Info Soferi (pentru soferi).
 
11/03/2022 11:48