Titlu: Calcul diurnaCompanie: Mistio Impex SRLData: 13:15 - 04/02/2013
Buna ziua,
va rog sa-mi spune-ti si mie care este diurna maxima legala externa/zi pentru tari UE.De curand am avut un control fiscal si mi s-a spus ca diurna legala externa de la 01.06.2012 este de 81.51 euro/zi.
Multumesc,o zi buna.
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 17:18 - 04/02/2013 
Buna ziua,

Pentru deplasarile in strainatate (pe teritoriul altor state) , nivelul diurnelor pentru fiecare tara in care are loc deplasarea este reglementat de Hotararea nr. 518/10 iulie 1995 (privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar- cu modificarile ulterioare). Pentru deplasarile in strainatate, perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de momentul trecerii cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, atat la plecarea in strainatate, cat si la inapoierea in tara. 

Diurna maxima deductibila fiscal pe care o puteti plati unui sofer pentru o deplasare in strainatate este egala cu 2,5 ori nivelul diurnei minime pentru UE, care este de 35 EURO.

2,5 x 35 EURO = 87,5 EURO.

Prin urmare, il puteti plati pe sofer cu o suma care se incadreaza intre 35 EURO si maxim 87,5 EURO.

Puteti stabili rapid diurna cu ajutorul calculatorului de diurna de pe site-ul nostru, cu recomandarea de a citi cu atentie explicatiile, in special cele legate de setari. Pentru accesarea calculatorului de diurna, dati click pe www.euload.com/model.2.php .


Cu respect,
Echipa Euload