Sinteză cu privire la implementarea Tahografului Inteligent G2V2
Despre Tahograful inteligent G2V2 – memento :
Despre Tahograful inteligent G2V2 – memento :
Punem la dispoziția dumneavoastră valorile actualizate la data de 1 Iulie 2024 cu privire la remunerația minimă solicitată șoferilor aflați în detașare, conform reglementărilor Pachetului de Mobilitate.
Menționăm că, în situația în care într-un stat membru, există nivele diferite a remunerației minime, în funcție de vechimea în muncă, de tipul de camion, de gradul de periculozitate al transportului, etc., am trecut în tabel valoarea maximă, pentru a evita dificultăți suplimentare la calculul îndemnizației de detașare.
Punem la dispoziția dumneavoastră valorile actuale începând din 1 februarie 2024 cu privire la remunerația minimă solicitată șoferilor aflați în detașare în țările lor, conform reglementărilor Pachetului de Mobilitate.
Menționăm că, în situația în care într-un stat membru, există nivele diferite a remunerației minime, în funcție de vechimea în muncă, de tipul de camion, de gradul de periculozitate al transportului, etc., am trecut în tabel valoarea maximă, pentru a evita dificultăți suplimentare la calculul îndemnizației de detașare.
Cei care aveți licență Soft-Transport, aceste valori pot fi actualizate prin aplicația Soft-Transport pe pagina Setări Detașare (posting.settings.php).
Incepand cu ianuarie 2024 vor fi aplicate cateva majorari la plata taxelor de drum la nivel european:
Așa cum v-am anunțat într-un email anterior Ungaria crește din nou taxele de drum de la 1 ianuarie 2024 autovehiculelor de peste 3,5 tone, acum în funcție de clasa CO2:
1. Unde găsesc informații oficiale cu privire la acest program?
Euload a contactat autoritățile statelor membre pentru a obține remunerația minimă solicitată, valabilă la 1 Ianuarie 2023, șoferilor aflați în detașare în țările lor, conform reglementărilor Pachetului de Mobilitate. A fost un proces greoi, dar în cele din urmă putem să vă prezentăm o sinteză a acestor valori.
Incepand cu ianuarie 2023 vor fi aplicate cateva majorari la plata taxelor de drum la nivel european:
V-am pregătit încă o sinteză - sistemul RO e-Factura.
V-am pregătit o sinteză pe marginea acestui subiect, ca să aveți un tablou de ansamblu despre sistemul e-Transport.
V-am pregătit o sinteză pe marginea acestui subiect, ca să aveți un tablou de ansamblu despre schema de Ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil.
Atenție la regulile pentru cabotaj pentru transportatorii cu vehicule sub 3,5 tone, chiar și înainte de 21 mai 2022, când, odată cu licențierea acestor companii, lucrurile devin clar limitate.
Stiati ca ?
Reiau, la cererea multor transportatori, tema Remuneratiei minime în perioada de detașare și a Îndemnizației de detașare pe care am deschis-o la punctul 16 în sinteza pe care am consemnat-o sub numele Pachetul de Mobilitate – de la Teorie la Practică – observatii si comentarii
Proiectul de lege pentru amnistia fiscală pe impozitarea diurnelor a fost adoptat azi de Camera Deputatilor , la pachet cu Art.II cu privire la coborârea plafonului neimpozabil al diurnei (îndemnizației), prin raportarea lui la 3 salarii de bază.
Comisia Europeană a publicat în 21 Februarie, noi clarificări cu privire la detașarea șoferilor, prevăzută de Directiva (EU) 2020/1057, parte a Pachetului de Mobilitate I.
REVENIRE la cabotaj !
Începând cu 2 februarie 2022, odată cu intrarea în vigoare a normelor cu privire la detașarea șoferilor profesioniști, cuprinse în Pachetul de Mobilitate, va trebui să acordăm șoferilor remunerația minimă din statul membru.
Ca unii care am urmărit, comentat si informat de-a lungul timpului pe marginea acestui subiect, ne permitem să formulăm un punct de vedere, chiar dacă acesta nu este unul oficial, dar cu siguranță este unul venit din mijlocul industriei de transport rutier pe care o afectează.
Am primit de la CE un email legat de Platforma IMI , platforma care se va folosi pentru detașarea soferilor.
Supunerea la vot Miercuri, 27 octombrie 2021, în Senatul României a prevederilor cu privire la condiționarea locului de muncă de certificatul verde A VALIDAT de fapt teoriile celor numiți conspiraționisti de către reprezentanții puterii.
L455/2021 - PROPUNERE LEGISLATIVĂ PENTRU ANULAREA UNOR OBLIGAȚII FISCALE ȘI PENTRU MODIFICAREA ȘI COMPLETAREA UNOR ACTE NORMATIVE
Din foiletonul corespondentei dintre DSU (d-nul Arafat) si transportatori , pe tema carantinarii soferilor (HG 77) am primit si noi azi raspuns ! Il postez aici impreuna cu scrisoarea noastra initiala.
În conformitate cu legislația bulgară, autorizație specială este necesara numai atunci când transporturile grele și / sau voluminoase care utilizează rețeaua rutieră bulgară au:
O informație BOMBĂ pe care d-na ministru al muncii Raluca Turcan a furnizat-o cu ocazia întâlnirii de lucru pe care a avut-o cu mediul de afaceri bihorean la sediul Prefecturii din Oradea în data de 16 septembrie 2021, si la care am participat și noi, este următoarea:
Autoritățile ascund sau se fac că nu văd că în România, la transport internațional conduc ... Polonezii !
Dragi prieteni,
Sunt foarte supărată !
Legat de articolul din profit.ro ,
Tulai, Doamne !
În ultimele 2 zile, tema aceasta atât de dureroasă pentru transportatori a escaladat, informațiile publicate pe diferite canale de comunicare (de la presă la grupurile de Whatsapp), au fost atât diverse, cât și în parte, contradictorii.
Înainte să raspund la această întrebare, e bine de știut, că în Austria există toleranțe, doar pentru greutate, în limita a 2% din greutatea totală maximă admisă și 3% pentru sarcinile maxime admise pe osie, dar acest lucru nu înseamnă că aceste excese nu sunt penalizate !
În urma mai multor întrebări venite din partea membrilor Euload, cu privire la cum putem obține autorizație pentru autovehiculele de marfă care depășesc greutatea și dimensiunile maxime autorizate în Ungaria, aș dori să împărtășesc câteva informații, care sper, să vă fie de ajutor:
Dragi transportatori,
Probabil ați auzit cu toții de ultimele evoluții în direcția adoptării pachetului de mobilitate. Cum arată acest pachet după ultima negociere și după ultimul vot în comisia TRAN și care sunt principalele modificări pe care le aduce și termenele la care vor intra în vigoare, le regăsiți sub formă tabelară la adresa (link-ul) de mai jos:
https://www.euload.com/download.file.php?id=153
Eu vă invit să le analizați și distribuiți la cât mai mulți, pentru că am impresia că aceste măsuri sunt insuficient cunoscute atât între noi transportatorii, aici incluzând și șoferii, cât și la nivel de asociații, ca să nu mai vorbim la nivel de autorități, minister, parlamentari, etc.
Eu mă abțin (cu greu) să comentez, pentru că vreau să-i las pe alții care sunt mai în măsură și mai îndreptățiți ca și mine să o facă.
Materialul publicat anterior, pe marginea problemelor celor mai des întâlnite care apar legate de CMR-uri, 17 la număr, a suscitat discuții serioase și, considerăm noi, utile, deopotrivă șoferilor, dispecerilor și personalului TESA angrenat în lucrul cu aceste documente. S-a dovedit încă o dată că CMR-ul este un document DELOC BANAL!
Un subiect sensibil, care-i frământă pe mulți dintre transportatorii români care prestează servicii de transport pe teritoriul UE, este obligația de a reveni cu camionul în România pentru efectuarea ITP-ului (inspecția tehnică periodică).
Iată-ne ajunși la sfârșitul primei luni din 2019. Așadar ne vom ocupa foarte curând de închiderea contabilă a acesteia.
Valoarea CMR-ului este foarte mare, fiind de fapt echivalentul valorii mărfii transportate.
Orice început de an nou este o binecuvântare! Să poți munci este o binecuvântare!
De multe ori mărunt, chiar foarte mărunțel,
După 15 decembrie începe o perioadă specială și unică din an pentru orice firmă de transport!
Dorim să vă punem în atenție Scrisoarea deschisă a transportatorilor rutieri români adresată Comisiei Europene și Parlamentului European.
Dragi prieteni, am revenit, la un pic mai mult de o săptămână, cu continuarea materialului publicat în data de 23 februarie 2017, pe tema salariul minim: Mă doare capul de salariul minim! - Partea I
Pe voi nu? Sunt sigură că da!
Ştim cu toţii că domeniul transporturilor înseamnă sudoare multă si profituri care se îndreaptă spre niveluri tot mai mici. Sunt companii care "pun lacătul", altele reduc consistent activitatea şi alţii "urcă muntele" în continuare, încet dar sigur.
Iată-ne ajunși în 2017 și din păcate legea salarului minim în UE, așa cum a apărut pentru prima dată la 1 ianuarie 2015, sub denumirea Milog, interpretată de Germania ca fiind aplicabilă și firmelor de transport internațional, ține se pare încă capul de afiș a mai toate publicațiile de transport, fie ele și online. De asemenea cam toate asociațiile de profil tratează această problemă, care acum pare să aibă încă o față în plus, fie că e vorba de Austria sau de Italia.
Anglia. O destinatie cu probleme.
Dacă ai un șef nou de autocoloană sau chiar dacă ai unul deja experimentat, o sinteză asupra pregătirilor necesare de iarnă este bine-venită.
06.05.2016: Asociatia poloneza ZPMD a cerut Comisiei Europene luarea masurilor juridice necesare impotriva Frantei, ca urmare a intentiei acesteia de a impune salarul minim din Franta transportatorilor straini (legea Macron).
Veți zice că sunt patetică ! Nu sunt! Credincioasă? Da, deși adaug ca și în Biblie: Cred, Doamne ! Ajută necredinței mele!
RCA încotro? Este întrebarea care ne frământă pe toți deja de prea mult timp.
Nu vreau să credeți că ar fi ceva neapărat rău în folclorul de parcare, adică în informațiile, ideile născute la o discuție între șoferi în parcările de prin Europa.
Și ce e cu asta, mă veți întreba? Avem și noi destule colege sau prietene care au născut! Nașterea unui copil e într-adevăr o bucurie, dar de aici până a anunța o lume întreagă că a născut o colegă de servici e cale lungă.
Mulțumesc d-nei Claudia Barbu de la TSG-euroShell, pentru amabilitatea cu care a întocmit această sinteză a problemei referitoare la noua taxă de drum din Belgia, problemă care nu mai suferă amânare și pe care, în cazul în care nu ați făcut-o încă, vă sfătuim să o treceți cât de repede pe agenda d-voastră.
01.01.2015 - Intră in vigoare MILOG, legea salarului minim din Germania - până la acea dată în Germania nu exista un salar minim pe economie, așa cum de exemplu exista în România. Reglementările de acest gen, acolo unde existau, se întemeiau pe contracte colective la nivel local.
Chiar așa! Ce ar fi munca noastră de astăzi fără calculatoare? Vrem, nu vrem, depindem în foarte mare măsură de ele. Le avem cu toții, chiar dacă nu la nivelul la care ne dorim.
Ieri, 22 decembrie 2015, s-a împlinit un an de la întâlnirea transportatorilor de la București, legată de impozitarea diurnei.
Asigurarea de răspundere civilă auto demumită și RCA este un contract încheiat între posesorul unui vehicul, persoană fizică sau juridică, și o companie de asigurare autorizată, ce are drept unic scop despăgubirea terțelor părți prejudiciate în urma accidentelor de circulație produse din culpa asiguratului.
Lansăm astăzi, 18 noiembrie 2015, o nouă rubrică a website-ului nostru. E vorba de BLOG.