Tulai, Doamne !

Titlul articolului din profit.ro e o minciună, iar conținutul e o varză, un mixaj între realitate și presupuneri, între trecut și viitor.

Domnul Vâlceanu, de curând ministru este între inițiatorii acestui Proiect de Lege.

Dacă domnul Vâlceanu a declarat într-adevăr că Finanțele, ANAF și transportatorii s-au înțeles să rezolve problema controalelor ANAF pe diurne printr-un proiect de lege, atunci părerea mea este că domnia sa minte.

De ce? Pentru că:

1. Transportatorii au cerut doar oprirea abuzurilor ANAF (atenție, Necondiționată !), iar reprezentantii acestora (asociațiile) au susținut acest punct de vedere în Conferința comună de la București din 5 august 2021. Ori, proiectul de lege înaintat în Parlament de parlamentari ai puterii (PNL), printre care și d-nul Vâlceanu conține și măsuri care NU AU FOST CERUTE de transportatori.

2. Două asociații mari ale transportatorilor UNTRR și FORT s-au delimitat de acest proiect de lege, considerând măsurile legate de modificarea cuantumului diurnei neimpozabile, cuprinse în acest proiect, total inoportune și chiar nocive pentru transportul românesc.

3. În ce privește asociația APTE 2002, este imposibil ca reprezentanții asociației să fi căzut de acord cu ANAF, Min. Finațelor, Guvern, factori politici pe niște chestiuni care nu au fost discutate și agreate în prealabil în interior, cu proprii membri sau susținători. Soțul meu este foarte des, ca să nu zic în mod continuu în comunicare cu reprezentanții APTE, și el este convins că acest lucru nu poate fi adevărat. E vorba de oameni de onoare!

Consider acest articol fie o gafă gazetărească a unui (prea) tânăr jurnalist sau o dezinformare, pornită dinspre autorități pentru demotivarea transportatorilor în pragul protestelor!

https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/vilceanu-finantele-anaf-transportatorii-s-au-inteles-rezolve-problema-controalelor-anaf-diurne-printr-proiect-lege-ministrul-evitat-clarifice-proiectul-include-amnistie-sustin-transportatorii-20371717?fbclid=IwAR0bine9AT5Ay_hW7zFv_bUgseGzyydOFhJmJGVu3s7cyUzV35Jo5AC9qik

 

Introduceţi un comentariu