După 15 decembrie începe o perioadă specială și unică din an pentru orice firmă de transport!

Poate chiar mai mult decât pentru orice alt tip de firmă!

Vin șoferii acasă de Sărbători!

Nu e ușor să fii șofer. Ești tot timpul plecat, tot timpul departe de familie!

Te întâlnești rar și cu alți colegi șoferi și destul de rar și cu personalul din birouri, poate chiar și cu șefii.

Este perioada în care șoferii sunt foarte fericiți dacă reușesc să fie împreună cu copiii și nevestele lor. Dacă lucrează însă, dorul de casă îl vor simți mai acut ca oricând.

Ce poți să faci ca angajator? Ca un patron care, mai mult ca oricând, trebuie să fie atent cu oamenii care lucrează în compania lui. Atent la sentimentele, nevoile, speranțele, așteptările, dorurile lor.

E o perioadă binecuvântată, o perioadă a bilanțului anului care se încheie și una în care se pregătește un nou început, cu speranța în mai bine.

Planifică cu mare atenție această perioadă. Te va ajuta să-ți fidelizezi șoferii și în același timp să-ți organizezi, ordonezi mai bine activitatea pentru următorul an.

Câteva idei pe care ai putea să le folosești în planificarea/organizarea acestei perioade:

  1. Organizează astfel activitatea încât șoferii să ajungă acasă în Ajunul Crăciunului, iar pentru cei care trebuie să rămână la datorie, gândește-te la un bonus.

  2. Solicită șoferilor să aducă la birou documentele camionului (de regulă cuprinse într-un dosar) pentru a le pune în ordine, a le completa, a scoate cele expirate.

  3. Solicită șoferilor să aducă formularele goale rămase la camion: CMR-uri, foi de parcurs, pentru o eventuală redistribuire.

  4. Dacă la bordul vehiculului aveți instrucțiuni/ materiale de documentare pentru șoferi, să le aducă acasă. Revizuiți-le și pregătiți altele noi.

  5. Solicită șoferilor să aducă toate cardurile (de combustibil, tuneluri, taxe drum,etc.) pentru o verificare și reinventariere a acestora.

  6. Dacă camioanele rămân în parcări în alte locuri, convinge-te că vor fi în siguranță. Trimite și un mecanic după șoferi, care să poată verifica starea camioanelor la fața locului (cauciucuri, antigel, inventar, curățenia).

  7. Pentru camioanele care vin la garaj faceți o revizie: cauciucuri, filtre, frâne, schimb ulei, aspectul estetic, etc.

  8. Întocmiți necesare pentru fiecare camion în parte (scule, dispozitive, accesorii, echipamente, consumabile) și asigurați-vă că vor fi pregătite imediat după 1 ianuarie, la plecarea șoferilor.

  9. Solicitați șoferilor să aducă telefoanele de servici. Dacă aveți smartphone-uri puteți instala la birou diverse aplicații utile pentru șoferi (de exemplu: aplicația pentru scanarea documentelor).

  10. Organizați o ședință/întâlnire cu toți angajații firmei (inclusiv și mai ales șoferii) în care să faceți un bilanț al anului care a trecut, problemele cele mai frecvente, instruire dacă e cazul, să strângeți semnăturile de care mai aveți nevoie pe documente. Faceți un chestionar pentru șoferi legat de activitatea dispecerilor. Rugați participanții să facă propuneri și sugestii.

  11. Oferiți agende noi, datate pentru 2019.

  12. Stropiți cu șampanie ultima întâlnire din 2018 și nu uitați să le urați Sărbători Fericite !

Sărbători Fericite !

Introduceţi un comentariu