Un subiect sensibil, care-i frământă pe mulți dintre transportatorii români care prestează servicii de transport pe teritoriul UE, este obligația de a reveni cu camionul în România pentru efectuarea ITP-ului (inspecția tehnică periodică).

Și pentru că, relativ recent, a apărut în presa de specialitate o referire la acest subiect, am cerut instituțiilor abilitate un punct de vedere, începând cu RAR (Registrul Auto Român).

Întrebările pe care le-am transmis (vezi aici) au fost următoarele:

  1. Este adevărat ca un camion înmatriculat în România poate să-și facă ITP-ul în altă țară din Uniunea Europeană?
  2. În cazul în care este valabil ITP-ul efectuat în altă țară UE, alta decât în România, care este baza legală?
  3. În cazul în care totuși se face o verificare tehnică ITP într-o țară din UE acest ITP este valabil în Comunitatea Europeană, inclusiv în România?

Răspunsul RAR îl puteți citi la adresa:

https://www.euload.com/download.file.php?id=126

Pe scurt, RAR spune că:

“[…] precizăm că legiuitorul nu a introdus în legislația națională prevederi în ceea ce privește desfășurarea activității de ITP care să permită autorizarea sau supravegherea de către statul nostru a unui organism public sau privat de pe teritoriul altui stat, fie acesta membru UE sau nu.

În consecință, conform acestor prevederi ale legislației europene și naționale aplicabilă, nu se poate efectua ITP unui vehicul înmatriculat în România decât la o stație ITP autorizată din România.”

La recomandarea RAR (vezi răspunsul acestora) ne-am adresat si autorităților Germane și societăților de asigurări.

Răspunsul (în engleză) al autorităților germane îl puteți citi la adresa:

https://www.euload.com/download.file.php?id=127

Autoritățile germane spun că " atunci când România va autoriza centre de testare în afara teritoriului său, atunci autoritățile germane pot accepta ca vehiculele și remorcile din România să fie testate acolo. Așadar, vă rugăm să luați legătura cu Guvernul României și să îi întrebați. Îmi pare rău, dar nu avem aceste informații.”

Din partea asiguratorilor, am primit de la Groupama următorul comunicat (vezi aici):

1. Lipsa inspectiei tehnice periodice valabila, obligatoriu efectuata la o unitate autorizara RAR din Romania, are drept consecinta respingerea dosarului – in cazul unui dosar casco (in contractele casco este mentionata obligatia asiguratului ca vehiculul asigurat sa aiba ITP valabila la data producerii accidentului), respectiv nu are niciun fel de consecinte in cazul unui dosar RCA, deoarece legislatia in vigoare nu conditioneaza plata despagubirii de existenta ITP valabila. Mai exact, daca asiguratul RCA raspunzator de producerea unui accident nu are ITP valabila, despagubirea se va achita pagubitului, indiferent daca la randul sau pagubitul are sau nu ITP valabila.

2. Nu va putea fi luata in considerare existenta unei verificari tehnice efectuata in afara Romaniei - in cazul dosarelor Casco.

Același răspuns l-am primit și de la Generali, vezi AICI.

Concluziile le trageți d-voastră!


 


 

Introduceţi un comentariu