Și ce e cu asta, mă veți întreba? Avem și noi destule colege sau prietene care au născut! Nașterea unui copil e într-adevăr o bucurie, dar de aici până a anunța o lume întreagă că a născut o colegă de servici e cale lungă.

Așa e! Doar că, povestea ei e diferită! Stați să vă spun de ce.

Andreea are 28 de ani, și s-a angajat la noi acum 3 ani și ceva.

E o fată deosebit de frumoasă, deșteaptă și harnică.

Am aflat atunci că la 18 ani a fost depistată cu limfon Hodgkin, o formă de cancer a sistemului limfatic. A urmat un tratament dur, dar cu multă voință și dorință de viață a învins boala. I-au fost alături părinții și cel care apoi avea să-i devină soț.

Între timp, Andreea a devenit mamă prima oară.

Apoi, după un timp, a aflat că așteaptă un al doilea copil, un băiețel.

Doar că cancerul a recidivat. E crunt să alegi între viața ta și viața copilului tău. Cei care suntem părinți înțelegem asta. Doctorii i-au recomandat avortul, pentru a putea urma tratamentul împotriva cancerului. Andreea însă n-a putut. A îndrăznit să spere că va fi bine și că va găsi mijloacele să ducă această sarcină la sfârșit. S-a hotărât să lupte pentru viața ei și viața copilului ei.

Vreau să vă spun că nu am întâlnit pe nimeni care să lupte așa, care să rabde atât, care să creadă atât, în ciuda tuturor, a medicilor în primul rând, și chiar uneori și a prietenilor. Îmi spunea, atunci când vorbeam la răstimpuri, că rugăciunea ei e foarte simplă. Nu-și dorește decât să-și crească copiii și să poată munci. Spre uimirea medicilor copilul s-a dezvoltat bine, Andreea trăiește și astăzi deși nu au o explicație medicală a acestui fapt. Sarcina ei a ajuns la termen și astăzi băiețelul ei, Ștefan, s-a născut. Cancerul nu a stat pe loc, a evoluat, însă Andreea e hotărâtă să lupte în continuare pentru viața ei. Astăzi a câștigat o bătălie. A salvat o viață, viața copilului ei.

De ce vă scriu toate aceste lucruri?

Pentru că sunt și eu copleșită de emoție!

În lumea aceasta în care avem destul de puține modele și repere, Andreea e un exemplu de tenacitate, credință și dragoste. Mă bucur că o cunosc, sunt mândră că o cunosc! Este dovada vie că Dumnezeu face minuni, că oamenii pot face minuni!

Bravo, Andreea!

Iar Celui care a ascultat rugăciunile tale de mamă, nu pot să-i zic decât:

Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și nu este nici un cuvânt îndeajuns spre lauda minunilor Tale!

Ioana Csengeri

P.S. Pagina de Facebook a Andreei, dacă vreți să o cunoașteti și să o felicitați personal, este:

https://www.facebook.com/andrea.ardelean.98?pnref=lhc.unseen

 

Comentar(ii)

  • Adrian,13/04/2016 21:30

    Ii uram sanatate multa colegei Dvs si bebelusului. Sa fie sanatosi!

  • Lorelia,04/04/2016 10:05

    Multa sanatate si putere in continuare alaturi de familie!

Introduceţi un comentariu