Înainte să raspund la această întrebare, e bine de știut, că în Austria există toleranțe, doar pentru greutate, în limita a 2% din greutatea totală maximă admisă și 3% pentru sarcinile maxime admise pe osie, dar acest lucru nu înseamnă că aceste excese nu sunt penalizate !


În aceste cazuri, se va percepe o amendă, dar călătoria poate continua, nu este interzisă.

Dacă se depășesc toleranțele specificate, vehiculul trebuie descărcat și marfa împărțită pe mai multe vehicule.

În ceea ce privește o scutire pentru rearanjarea mărfii în cazul depășirii greutății brute maxime admise / sarcini pe osie, se afirmă că acest lucru se acordă numai pentru sarcinile (mărfurile) indivizibile.
 

Un astfel de permis nu este însă prevăzut pentru un camion cu prelată cu încărcătură generală și, prin urmare, trebuie respectată strict greutatea legală.
 

Pentru obținerea unui permis (autorizație) în cazul unui transport agabaritic trebuie să adresați o cerere Guvernului Provincial din Austria, unde treceți frontiera.

Înainte de a trimite o cerere pentru autorizație, trebuie să vă înregistați pe portalul: 

https://l-portal.ooe.gv.at/srsr/Start.jsp?SessionID=SID-4849C44B-DEB55D79&xmlid=index_DEU_HTML.htm&language=DE 

Crearea unui cont durează doar câteva minute: la înregistrare se solicită informații de bază despre firmă, pe urmă veți primi un email de confirmare: User-Registration cu parola pentru activarea contului (după logare trebuie modificată parolă). Cererea se trimite din contul deja creat, la meniul Diensliste -> Sondertransporte și urmați pașii de completare.

Dacă întâmpinați greutăți la înregistrarea cererii și pentru informații suplimentare vă puteți adresa la unul dintre cele 9 state federale din Austria la adresa: 

https://e-gov.ooe.gv.at/at.gv.ooe.sothomepagedaten/SOTBehoerden.jsp?SessionID=SID-4849C44B-DEB55D79 

Instrucțiuni găsiti în limba germană la adresa:

https://www.sondertransporte.gv.at/12_DEU_HTML.htm 

Contravaloarea unei autorizații emise pentru un astfel de transport variază în funcție de specificațiile autovehiculului și al traseului pe care doriți să îl parcurgeți. 

Plata poate fi efectuată prin card bancar, pe baza facturii emise de către autoritatea competentă.

În prezent, obținerea unei autorizații ar putea dura între aproximativ 3 și 6 săptămâni.

Este important că cererea să fie completată în totalitate și trimisă la timp autorității competente - cu cel puțin 2 săptămâni înainte de începerea călătoriei. 

Mai multe informații găsiți pe pagina autorităților competente din Austria (aceasta fiind disponibilă doar în limba germană): 

https://www.sondertransporte.gv.at/ 

Informații despre GREUTĂȚI ȘI DIMENSIUNI MAXIME AUTORIZATE ÎN AUSTRIA găsiți la adresa: 

https://euload.com/info.php?catID=26#401 .

Această notificare are caracter informativ, Euload nu se ocupă cu obținerea autorizațiilor, dar sperăm că informațiile să vă fie de ajutor :) !

Introduceţi un comentariu