În urma mai multor întrebări venite din partea membrilor Euload, cu privire la cum putem obține autorizație pentru autovehiculele de marfă care depășesc greutatea și dimensiunile maxime autorizate în Ungaria, aș dori să împărtășesc câteva informații, care sper, să vă fie de ajutor:

1. Pe calea clasică,  adresându-vă  TELEFONIC autorităților compentente:
Luni-Joi de la 8-15:30
Vineri: 8-12:30

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Útvonalengedélyezési osztály (Route license department)
Adresa: 1024 Budapest, Fenyes Elek utca 7-13.
Tel.: +36-1-819-9000 (relații clienți doar în limba maghiară)
Fax: +36-1-819-9540
 

2. O altă modalitate, pe care autoritățile maghiare au pus-o la dispoziția tuturor transportatorilor – ONLINE:

Pentru această modalitate, va trebui în primul rând să vă înregistrați pe site-ul uvreoffice.kozut.hu (new user). Să nu vă speriați dacă nu se încarcă pagina din prima, aceasta fiind nesecurizată: apăsați  Advanced și pe urmă Continue to uvreoffice.kozut.hu (unsafe), astfel vi se va deschide pagina.

 Pas 1)

pagina este accesibilă și în limba engleză. La început, pentru înregistrarea companiei se solicită informații de bază despre companie, printre care: numele firmei, țara, cod fiscal, cod poștal, adresa firmei (localitate, strada, oraș), număr de telefon și număr fax pentru firmă, date despre administrator (numele administratorului, număr de telefon, adresa de email) și mai trebuie să acceptați termenii și condițiile (Nyilatkozat).

Pas 2)

După înregistrare veți primi:

un email de confirmare, că ați reușit înregistrarea firmei (registration has been completed);

încă un email: înregistrarea a fost acceptată (registration has been accepted) → în acest email veți avea o parolă temporară, pe care o veți introduce după ce ați finalizat înregistrarea, pe urmă va cere să schimbați parola;

veți primi încă un email: înregistrarea a fost acceptată (registration) – acest email conține în atașament instrucțiuni utile;
 

Pas 3)

După ce ați finalizat înregistrarea, vă veți loga cu adresa de email și parola nouă (modificată de dvs.) în contul de pe https://uvreoffice.kozut.hu/uvr-eoffice-web/login

Înainte de a obține autorizația, este important să introduceți autovehiculul/le, pentru care doriți autorizație (puteți introduce mai multe sau chiar toate, dacă știți că pe viitor o să fie nevoie de autorizație și pentru alt autovehicul).

 

!! De reținut: Dacă se solicită autorizație pe o zi (napi engedély), acesta se calculează dus-întors si poate să fie mai scumpă decât o autorizație de tip ocazional  (eseti engedely), cu valabilitate pe 4 zile.
 

Un ghid informativ, care descrie pas cu pas obținerea unei autorizații pentru Ungaria găsiți (în limba engleză) la adresa:
https://www.euload.com/download.file.php?id=226
 

Contravaloarea autorizațiilor poate fi consultată pe pagina:
https://internet.kozut.hu/ugyfelszolgalat/utvonalengedely-uvr-e-office/altalanos-tajekoztato/dijak/

Este disponibil și un calculator la adresa:
https://uvrdijkalkulator.kozut.hu/uvr-feecalc-web/

Sper ca informațiile de mai sus să vă fie de ajutor !

Introduceţi un comentariu