Titlu: Documente transport intracomunitarCompanie: Titanic Grup SRLData: 10:09 - 15/02/2013
Buna ziua,

As vrea sa stiu ce documente sunt necesare pentru tranzitul vamal,deoarece in vama ungara tot timpul se mai cere ceva.
Eu transport autoturisme sh vanzatorul nu elibereaza actele originale decat la primirea cmr-ului dupa ce  marfa ajunge la cumparator si acesta isi pune stampila.
Acum cateva zile am avut camionul sechestrat la vama ungara cu tot circul de rigoare ,poze,amprente,etc ca in final sa fiu lasat sa plec dar cu amenintarea ca data viitoare voi primi o amenda de 5000 euro!!!!

Multumesc,
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 14:52 - 20/03/2013 
Buna ziua,
 
- pentru o achizitie intracomunitara de marfuri nu este necesar un document de tranzit emis de autoritatea vamala, transportul de marfuri circula insotit de documente comerciale emise de vanzator, marfurile nu fac obiectul formalitatilor de vamuire.
 
- pentru o achizitie de marfuri extracomunitara , sunt necesare intocmirea de formalitati vamale atat la biroul vamal de plecare cat si la biroul vamal de destinatie, marfurile circula insotite de un document de tranzit vamal emis de vama de la plecare. 

- In UE marfa nu este supusa vamuirii, orice marfa circula fara documente vamale. In punctele de trecere a frontierei functioneaza Politia de Frontiera iar Garda Financiara monitorizeaza achizitiile intracomunitare. Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati acestor institutii.

Cu respect,
Echipa Euload