Titlu: Copie conformaCompanie: Tonis Trade SRLData: 15:56 - 28/08/2008
Buna ziua
A-s dori sa aflu ce acte mai sunt necesare pentru obtinerea copiei conforme pentru transport marfuri international.
Ce valabilitae are certificatul de zgomot?
Si daca atestatul de coordonator este model vechi ,dar valabil pana in 2012, trebuie schimbat cu modelul nou si avizat in fiecare an .

Va multumesc
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 12:38 - 03/09/2008 

 

Pentru a obtine copie conforma pentru un vehicul, trebuie sa va prezentati la Autoritatea Rutiera Romana (ARR) sediu local, in vederea depunerii unui dosar care trebuie sa contina urmatoarele:
- solicitare copie conforma(cerere)
- certificat de inmatriculare si cartea de identitate a vehiculului
- talonul anexa cu inspectia tehnica valabila
- asigurarea obligatorie
- in cazul unui contract cu orice alt titlu decat de proprietate, se va prezenta copia acestuia.
- atestat - persoana desemnata.
- analize medicale valabile - persoana desemnata
- cazier judiciar - persoana desemnata
- taxa pentru copia conforma

In cazul efectuãrii transportului rutier public de mãrfuri în trafic internaþional, la solicitarea copiei/copiilor conforme a/ale licenþei de transport, operatorul de transport rutier va prezenta suplimentar certificatul privind încadrarea vehiculului rutier în normele de poluare ºi siguranþã rutierã.

Datele de contact ale Autoritatii Rutiere Romane, sediul Constanta sunt: Str. I.C. Bratianu 127, Tel: 0241 515 776; 0721 275 330; email: mmihaela@mailbox.ro; web: www.arr.ro

Actele normative in vigoare care fac referire la obtinerea copiei conforme sunt ORDINUL Nr. 1892 din 17 octombrie 2006, respectiv ORDIN Nr. 394 din 25 martie 2008 pentru modificarea ºi completarea Ordinului 1892. Aceste acte normative le gasiti pe site-ul nostru la rubrica de LEGISLATIE si pot fi vizualizate facand click pe ele.

Certificatul de zgomot are valabilitate de 1 an, data vlabilitatii documentului fiind mentionata pe acesta.

Referitor la cerificatul de competenta profesionala, pana in prezent, nu s-au adus notificari in vederea preschimbarii certificatelor vechi cu cele noi. Cel pe care il detineti isi pastreaza  valabilitatea. Conform ORDINULUI Nr. 604 din 9 iulie 2007 pentru modificarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 761/1999, certificatul de pregatire profesionala nu mai este necesar a fi vizat anual.

Cu stima,

Echipa Euload

www.euload.com